Referat: IF Brommapojkarna 11 - Ursvik IK 2

Innan matchen pratade vi främst om tre saker:
1. Vårda bollen inom laget.
2. Positivt snack.
3. Att vi skulle ha skillnad i uppställingen när vi försvarar och när vi anfaller.
Killarna visade verkligen att de hade lyssnat. Men vi tar det från början...

Redan i första minuten slarvar Yusuf med en passning och Ursvik kan sätta dit 0-1. Vi tar sedan tag i spelet och visar tidigt upp ett fint passningsspel. I 4:e minuten spelar vi oss fint fram och Viktor avslutar men skottet går över. Några minuter senare kommer Ursvik fram men skottet går utanför och i 13:e är det väldigt nära 0-2 när Yusuf slarvar men han lyckas i sista stund rädda upp det hela. Två minuter senare har vi ett väldigt fint anfall där Alex lägger ut bollen till Abbe som hittar Deniz på djupet men skottet blir löst och målvakten har inga problem med det. I 22:a får vi hörna och det blir lite kalabalik innan Ture till sist avslutar mitt på målvakten. Minuten senare får vi utdelning. Väldigt fint passningsspel som startar mitt på vår planhalva på högerkanten där vi med precisa passningar snabbt tar oss fram och bollen går ut till Yaman som slår in bollen framför mål där Stross rusar och precis när målvakten ska lägga händerna på bollen hinner han dit får med sig bollen in i tomt mål. Några minuter senar får vi hörna och Ture kommer högst men bollen går inte i mål. I 27:e visar Robel upp sin snabbhet när han accelerar snabbare än deras snabbast kille och håller ut bollen till inspark. Två minuter därefter får Ursvik en hörna som Yusuf räddar vid sin vänstra stolpe.
Vi fortsätter spela fint och i 36:e har vi återigen ett fint passningsspel som avslutas med att Viktor skjuter mitt på målvakten. Strax därefter tar Stross ett avslut utifrån men helt utan problem för deras målvakt. I anfallet därefter kontrar Ursvik in 1-2 innan de i sista minuten har ett skott över från högerkanten.
I pausen att killarna positiva och nöjda med spelet och de är säkra på att om vi fortsätter som vi spelat så kommer vi vända på matchen.
I andra minuten kommer Ursvik helt fria men Yusuf kommer ut fint och kan rädda. I 5:e kontrar vi och Deinz är på väg in i straffområdet när han blir kapad och vi får frispark precis utanför straffområdet. Den tar Ture hand om och han slår den mot målvaktens bort stolpe. Målvakten hinner dit och räddar men Abbe håller sig påpassligt framme och sätter dit 2-2. Alla killar fortsätter med bra passningsspel och det kul att se. I 14:e kommer Ture och Edvin i mitten och när målvakten ska rensa bort bollen går den på Edvin och han kommer helt fri med tomt mål och sätter dit 3-2. Ursvik har sedan två avslut...ett går utanför och ett går över. I 22:a bryter Yaman att uppspel och bollen går sedan till Edvin men skottet täcks av deras backar. Två minuter senar får vi utdelning igen. Ett fint anfall på vänsterkanten där avslutet går ut på högerkanten längs förlängd mållinje. Där fångar Alex (högerback) upp bollen och lurar sin motståndare med en tunnel innan han spelar bollen snett inåt bakåt och där kommer Lukas M (vänsterback) och sätter dit 4-2. Enormt jubel uppstår....
I slutet på matchen har Edvin några bra minuter. Först kommer han fri och skottet blockeras till hörna. Därefter händer samma sak igen att hans skott går till hörna. På den hörnan nickar han sedan men målvakten räddar och strax därefter kommer han till avslut igen, men denna gången mitt på målvakten. I matchens sista minut får vi återigen en frispark när Sebbe blir nersparkad (och han drar på sig ett gult kort för snack). Frisparken slår Alex men målvakten räddar.

Vi vinner rättvist med 4-2 och alla killarna ska ha en eloge för att genomfört matchen precis som vi pratade om innan. Kul också att tre av målen görs av mittfältare och backar. Kul för de föräldrar som tagit sig ner till Grimsta för att se matchen och ett extra litet plus till Ann-Eva Karlström och Lisa Ljungel som såg matchen trots att deras söner inte spelade.

Tre träningar i veckan innan vi har två tuffa matcher till helgen.